1. P7
  2. G9
  3. Ontdek
  4. Support
  5. Vind ons
Inloggen
      1. Begin
      2. Privacybeleid
      PRIVACYBELEID

      XPENG neemt privacykwesties heel serieus en we zetten ons volledig in om uw privacy te beschermen. In dit privacybeleid beschrijven we wie we zijn, hoe en voor welke doeleinden en op welke wettelijke basis we uw persoonsgegevens verwerken via de XPENG-website en -app, evenals uw ervaring in winkels, of neem contact met ons op via telefoon of e-mail, enz., hoe u uw privacyrechten kunt uitoefenen en alle andere informatie die voor u relevant kan zijn. Een verwijzing naar "XPENG", "wij", "ons" is een verwijzing naar XPENG European Holding B.V. en zijn relevante gelieerde ondernemingen die betrokken zijn bij het verzamelen, gebruiken, delen of andere verwerking van persoonsgegevens.

      We hebben ons best gedaan om u alle informatie in een duidelijk en leesbaar formaat te verstrekken. Mocht u na het lezen van dit privacybeleid echter nog vragen hebben over ons gebruik van uw persoonsgegevens, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens aan het einde van dit privacybeleid.  

      Dit privacybeleid kan in de loop van de tijd worden gewijzigd. De laatste wijzigingen aan dit privacybeleid zijn aangebracht op 05/09/2023.


      1. WANNEER IS DIT PRIVACYBELEID VAN TOEPASSING? 

      Dit Privacybeleid is van toepassing op de verwerking van Persoonsgegevens in verband met het gebruik van de XPENG App, website, of de ervaring in XPENG-winkels in de Europese Economische Ruimte ("EER"). Dit privacybeleid heeft geen betrekking op de verwerking van persoonsgegevens van sollicitanten of werknemers in het kader van hun arbeidsrelatie met XPENG.


      2. WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR UW PERSOONSGEGEVENS? 

      Dit privacybeleid is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens waarbij XPENG optreedt als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit privacybeleid geeft aan welke persoonsgegevens door XPENG worden verzameld en gebruikt (verwerkt) en met welk doel, en aan welke personen of entiteiten de gegevens kunnen worden verstrekt.


      3. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERZAMELEN WIJ? 

      Wanneer wij onze diensten verlenen, is het voor ons noodzakelijk om persoonsgegevens te verwerken. We verwerken doorgaans de volgende persoonsgegevens wanneer u onze op of website gebruikt, onze winkels bezoekt, of neem contact met ons op via telefoon of e-mail, enz.:

        - Uw basisgegevens: uw voornaam, achternaam, ID nummer, gewenste aanspreking en contactgegevens zoals uw adres, postcode, stad, regio, land, telefoonnummer, e-mailadres.

        - Uw XPENG-accountgegevens: uw gebruikers-ID, gebruikersnaam, Google/Facebook-account (als u een Google/Facebook-account gebruikt om in te loggen), telefoonnummer en e-mailadres dat aan het account is gekoppeld, wachtwoord.  

        - Apparaatgegevens: apparaatnaam, apparaattype-, OS-versie, schermresoluties, systeemtaal, apparaat-ID, MAC-adres, IP-adres, cookie-ID, Bluetooth-ID, status van de beweging van het apparaat (als u XPENG APP Polling gebruikt via een Android-apparaat, wordt de status van de beweging van het apparaat realtime geverifieerd voo de effectiviteit van de functie),  en andere gegevens met betrekking tot uw apparaat. 

        - Informatie over het voertuig: Voertuigidentificatienummer (VIN), voertuigmodel, registratienummer, voertuigcondities, Bluetooth-ID, ICCID, andere unieke apparaatidentificaties.

        - Gegevens van de voertuigtelematica: telematicagegevens met betrekking tot de prestaties, het gebruik, de werking en de staat van uw XPENG-voertuig, inclusief airconditioning en temperatuur, snelheid, status van deuren, ramen en poorten, oplaad- en batterijstatus, kilometerstand, Bluetooth-verbindingsstatus. 

        - Afspraak- of servicegeschiedenis: met inbegrip reserveringen, van afspraken voor proefritten, reparatiegeschiedenis van het voertuig, garantievorderingen, servicegegevens en alle andere informatie met betrekking tot uw serviceafspraken of -verzoeken.

        - Bestelinformatie: uw aankoopinformatie, bestelovereenkomst en andere documenten met betrekking tot uw levering, zoals ID.

        - Locatiegegevens, zoals de locatie van uw XPENG-voertuig en uw locatie voor het vinden van de dichtstbijzijnde winkels of laadstation, evenals locaties die u in de app hebt opgeslagen. We kunnen gebruik maken van kaartapplicaties van derden (zoals Google Maps) om u te helpen uw locatie te verifiëren. 

        - Communicatie- en interactiegegevens, zoals klantenservicegegevens, tevredenheidsenquêtes, feedback van klanten. 

        - Financiële informatie: met inbegrip van betalingsmethode , betaalpasinformatie, betalingsstatus, bedrag, btw-nummer, factuur, financiering, lease of kredietaanvraag. 

        - Verzekeringsinformatie:  Als u wenst dat wij of onze erkende dealers verzekeringsbemiddeling aanbieden, moeten wij of onze dealers uw naam, uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs, contractinformatie, voertuigidentificatienummer (VIN) en andere informatie met betrekking tot uw verzekering verzamelen om aan uw verzoek te kunnen voldoen.

        - Sollicitatiegegevens: waaronder informatie over werk en opleiding, geboortedatum, nationaliteit, achtergrondinformatie, cv-gegevens, begeleidende brieven of werkvoorbeelden.

        - Analytische gegevens: samengestelde gegevens met betrekking tot het gedrag van de gebruikersinterface, het gebruik en de prestaties van app- en websitegebruikers. We kunnen gebruik maken van applicaties van derden (zoals Google Analytics) om deze functie te realiseren. 



        4. HOE GEBRUIKEN WIJ UW PERSOONSGEGEVENS?

        We gebruiken Persoonsgegevens om onze service te beheren en aan uw informatieverzoeken te voldoen, om inzicht te krijgen in het gebruik van onze XPENG APP en website, en om onze producten en diensten zo effectief mogelijk te maken.



        Om onze productfuncties en diensten te realiseren:

        Gegevensverwerkingsdoeleinden

        Type persoonsgegevens

        Wettelijke basis voor de verwerking

        Om uw XPENG-account aan te maken en te activeren 

        • Uw gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres, telefoonnummer of Google/Facebook-account hebben betrekking op uw XPENG-account
        • Voertuiggegevens 
        • Uitvoering van een contract met u

        Om uw bestellingen uit te voeren en te voltooien, inclusief reserveringen, bestellingen en pre-orders, leasing, vlootverkopen en andere transacties die bij ons zijn ingevoerd

        • Uw basisgegevens met inbegrip van contactgegevens
        • Bestelinformatie 
        • Financiële informatie 
        • Uitvoering van een contract met u 

        Om verbonden voertuigservice te bieden via de XPENG-app 

        • VIN en gebruikers-ID
        • Voertuigtelematicagegevens (zoals kilometerstand, batterij, snelheid)
        • Bluetooth-gegevens (zoals MAC-adres, Bluetooth-ID, verbindingsstatus) 
        • Locatiegegevens
        • Status van de beweging van het apparaat (indien toepasselijk)
        • Uitvoering van een contract met u

        Voertuigautorisatie (anderen autoriseren om uw XPENG-voertuig via de XPENG-app op afstand te bedienen)


        • Gebruikers-ID
        • VIN
        • Contactgegevens van uw geautoriseerde persoon
        • Virtuele identificatie en autorisatie
        • Autorisatiestatus
        • Uitvoering van een contract met u

        Om u een oplaadservice te bieden

        • Locatiegegevens 
        • Voertuigtelematicagegevens (zoals batterij- en laadstatus)
        • Bestelinformatie 


        • Uitvoering van een contract met u

        Om rekeningen, facturen en belastingen af te handelen

        • Uw basisgegevens met inbegrip van contactgegevens
        • Bestelinformatie 
        • Financiële informatie
        • Uitvoering van een contract met u
        • Noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting

        XPENG Inruilservice bieden

        • Uw voertuiginformatie, inclusief VIN, voertuigmodel, registratienummer, voertuigcondities
        • Uw contactgegevens
        • Uitvoering van een overeenkomst met u gesloten

        Om verzekerings- of financieringsoplossingen voor u te bieden (op uw verzoek)

        • Uw basisinformatie, inclusief contactgegevens
        • Informatie over verzekeringscontracten
        • Financiële informatie
        • Informatie over voertuig en apparaat
        • Noodzakelijk om op uw verzoek stappen te ondernemen voorafgaand aan het sluiten van een overeenkomst

        Opmerking: Als u een directe betalingsgateway kiest om uw aankoop te voltooien, verzamelt en bewaart onze geautoriseerde betalingsverwerker uw betaalpasgegevens. Privacybeleid van Adyen.



        Om te communiceren met u:

        Gegevensverwerkingsdoeleinden

        Type persoonsgegevens

        Wettelijke basis voor de verwerking

        Om te voldoen aan verzoeken of serviceafspraken die u bij ons maakt, inclusief testritten, service- en evenementafspraken, partnerschapsverzoeken. 

        • Uw basisgegevens, inclusief contactgegevens (let op: we kunnen contact met u opnemen om uw boeking of verzoek te bevestigen)
        • Bestelinformatie 
        • Afspraak- of servicegeschiedenis (zoals afspraakdetails, klantenservicegeschiedenis)
        • Uitvoering van een contract met u, noodzakelijk om op uw verzoek stappen te kunnen ondernemen voorafgaand aan het aangaan van een overeenkomst
        • Noodzakelijk voor onze gerechtvaardigde belangen: om vragen en verzoeken van klanten te beheren

        Om te reageren op feedback, verzoeken, vragen of klachten die u heeft met betrekking tot onze producten en diensten (persoonlijk, online, telefoon, e-mail, enz.)

        • Uw basisgegevens met inbegrip van contactgegevens
        • Bestelinformatie 
        • Communicatie- en interactiegegevens met inbegrip van uw verzoekdetails 
        • Uitvoering van een contract met u, noodzakelijk om op uw verzoek stappen te kunnen ondernemen voorafgaand aan het aangaan van een overeenkomst
        • Noodzakelijk voor onze gerechtvaardigde belangen: om vragen en verzoeken van klanten te beheren

        Meld u aan voor XPENG-marketingcommunicatie

        • Accountgegevens 
        • Bestelinformatie 
        • Waar u uw toestemming hebt gegeven

        Om deel te nemen aan enquêtes over uw ervaring met onze producten en diensten                                                                                                                                                                                                               

        • Accountgegevens
        • Contactgegevens 
        • Enquête- of feedbackdetails
        • Noodzakelijk voor onze gerechtvaardigde belangen: om de klantervaring te begrijpen, analyseren en verbeteren

        Persoonsgegevens van sollicitanten verwerken om sollicitaties te beoordelen 

        • Sollicitatiegegevens (met inbegrip van naam, contactgegevens, arbeids- en opleidingsgegevens, cv)
        • Noodzakelijk om op uw verzoek stappen te ondernemen voorafgaand aan het aangaan van een contract



        Om onze producten en diensten te begrijpen en te verbeteren, of om informatiebeveiliging te garanderen


        Gegevensverwerkingsdoeleinden

        Type persoonsgegevens

        Wettelijke basis voor de verwerking

        Om ongeautoriseerde toegang tot gegevens te detecteren en te verdedigen en om de beveiliging van gegevens te verbeteren

        • Apparaatgegevens
        • Informatie over netwerkactiviteit
        • Noodzakelijk voor onze gerechtvaardigde belangen: om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van IT-systemen te beschermen

        Om crashlogboeken te uploaden voor probleemoplossing 

        • Accountgegevens
        • Relevante crashlogboeken
        • Waar u uw toestemming hebt gegeven

        Om het gedrag en gebruik van de app en website te begrijpen en te analyseren, zodat we onze diensten kunnen verbeteren. We gebruiken ook cookies zoals Google Analytics om gebruiksgegevens van onze app en website te verzamelen; we gebruiken dit soort analysetools alleen om inzicht te krijgen in het gebruik en de effectiviteit van onze online diensten. Voor meer informatie over hoe Google Analytics gegevens verwerkt, zie: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US 


        • Analytische gegevens (samengestelde gegevens over het gedrag van de gebruikersinterface, gebruik en analyse van app en website. Sommige van deze gegevens worden gedeeld met Google Analytics)


        • Noodzakelijk voor onze gerechtvaardigde belangen: om de klantervaring te begrijpen, analyseren en verbeteren
        • Waar u uw toestemming hebt gegeven (cookies op de website)


        Andere omstandigheden

        Gegevensverwerkingsdoeleinden

        Type persoonsgegevens

        Wettelijke basis voor de verwerking

        Om naleving van wettelijke vereisten aan te tonen

        • Contactgegevens
        • Bestelinformatie 
        • Voertuiggegevens
        • Noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting

        Om diefstal te voorkomen en de veiligheid in onze winkels te garanderen

        • Videobeelden vastgelegd via CCTV 
        • Noodzakelijk voor onze gerechtvaardigde belangen: om de veiligheid van winkelactiva te bewaken en de veiligheid van betrokkenen te waarborgen


        5. HOE SLAAN WE UW PERSOONGEGEVENS OP EN BESCHERMEN WE DEZE?

        We bewaren de gegevens die we van of over u verzamelen gedurende de periode die nodig is om de in dit privacybeleid uiteengezette doeleinden te bereiken, tenzij een langere bewaartermijn wettelijk vereist of toegestaan is. Wanneer de gegevens niet langer nodig zijn voor deze doeleinden, verwijderen we deze of bewaren ze in een vorm die u niet identificeert. Bij het bepalen van deze bewaartermijn houden wij rekening met verschillende criteria, waaronder het soort diensten dat door u wordt gevraagd of aan u wordt geleverd, de aard van onze relatie met u, de impact op de diensten die wij aan u leveren als wij bepaalde gegevens van of over u wissen, en de wettelijke bewaartermijn. 


        We nemen redelijke en passende maatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, misbruik, ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, wijziging en vernietiging. Houd er echter rekening mee dat geen enkele beveiligingsmaatregel 100% veilig en perfect kan zijn, en in het ongelukkige geval dat zich een beveiligingsincident met persoonsgegevens voordoet, zullen we dit onmiddellijk melden en corrigerende maatregelen nemen in overeenstemming met de vereisten van de wet en regelgevende instanties.


        Laat het ons dan onmiddellijk weten als u uw voertuig aan een andere persoon verkoopt of overdraagt. Zo kunnen we bepalen of er aanvullende stappen moeten worden ondernomen om te voorkomen dat persoonsgegevens van of over u aan de koper of overnemer van het voertuig worden bekendgemaakt.


        6. GRENSOVERSCHRIJDENDE OVERDRACHT VAN GEGEVENS

        XPENG is een wereldwijd bedrijf. Uw persoonsgegevens worden opgeslagen binnen de Europese Economische Ruimte (EER), maar uw persoonsgegevens zijn mogelijk toegankelijk via gelieerde ondernemingen van XPENG buiten de EER voor het leveren van diensten, zoals het beheer en onderhoud van IT-systemen. Met betrekking tot persoonsgegevens die buiten de EER worden overgedragen, voldoen we aan de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming die voldoende waarborgen biedt voor de overdracht van persoonsgegevens naar landen buiten de EER. Voordat we gegevens verzenden, analyseren we de verzendingsscenario's en de risico's die ze kunnen opleveren voordat we beslissen of we verzenden. We gebruiken modelcontractbepalingen als overdrachtsinstrument om de grensoverschrijdende overdracht van uw persoonsgegevens te implementeren; we implementeren ook technische, organisatorische en contractuele maatregelen om een wettige internationale gegevensoverdracht te garanderen. 

        Als u meer informatie wilt over de internationale overdracht van persoonsgegevens, kunt u contact met ons opnemen volgens de instructies in het gedeelte "Contact met ons opnemen" hieronder.


        7. HOE DELEN WE UW GEGEVENS?

        We verkopen uw persoonsgegevens op geen enkel moment aan iemand voor welke doeleinden dan ook. We delen uw persoonsgegevens alleen op de volgende manieren:

        a) Delen met gelieerde ondernemingen van XPENG. We kunnen gegevens delen met relevante gelieerde ondernemingen van XPENG. Uw gegevens mogen alleen voor expliciete en gerechtvaardigde doeleinden binnen de gelieerde ondernemingen van XPENG worden gedeeld, en het delen is alleen beperkt tot gegevens die vereist zijn voor diensten.

        b) Delen met onze dienstverleners of bedrijfspartners: We kunnen uw persoonsgegevens delen met onze dienstverleners en zakelijke partners wanneer dit nodig is om namens ons diensten te verlenen, bijvoorbeeld onze geautoriseerde dealers, klantendienstverleners, pechhulpaanbieders, betalingsverwerkers, leaseservicepartner, wervingsserviceprovider, organisator van evenementen/campagnes, aanbieder van analysediensten, door u gemachtigde derden en andere professionele dienstverleners. We ondertekenen strikte gegevensverwerkingsovereenkomsten op basis van toepasselijke gegevensbeschermingswetten met externe entiteiten die uw persoonsgegevens ontvangen, en vereisen dat ze de nodige beveiligingsmaatregelen nemen en correct omgaan met uw persoonsgegevens. 

        c) Delen met door u gemachtigde personen: Als u iemand anders machtigt om uw voertuig te gebruiken of het account van iemand anders toestemming geeft om aan uw voertuig te worden gekoppeld, kunnen uw persoonsgegevens worden geopend door derden die u machtigt. U moet voorzichtig zijn bij het verlenen van dergelijke machtigingen.

        d) Delen met andere derden zoals wettelijk vereist of anderszins: We kunnen naar eigen goeddunken gegevens overdragen of openbaar maken, met inbegrip van gegevens die u wel of niet identificeren, aan een derde partij wanneer:

        - dit vereist is door de Europese wetgeving; 

        - dit vereist is door overheidsdiensten en de gerechtelijke autoriteiten voor Europese rechtshandhavingsdoeleinden; 

        - dit nodig is om noodsituaties af te handelen; 

        - dit nodig is om mogelijke illegale, onethische praktijken te voorkomen of te stoppen. 

        - dit nodig is om onze producten en diensten en de persoonlijke en eigendomsveiligheid van derden of het publiek te beschermen.


        8. WAT ZIJN UW RECHTEN MET BETREKKING TOT DE GEGEVENS DIE WE VERWERKEN?

        Als betrokkene hebt u specifieke wettelijke rechten die zijn toegekend door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) met betrekking tot de persoonsgegevens die wij over u verwerken. We stellen u in staat om toegang te krijgen tot en controle te hebben over de gegevens die we verzamelen, gebruiken en delen van of over u, of uw gebruik van diensten.

        a) Elektronische of tekstcommunicatie: Als u geen marketinggerelateerde communicatie meer wilt ontvangen, kunt u ervoor kiezen deze niet meer te ontvangen door op de afmeldknop in de e-mails te klikken, of door uw voorkeur aan te passen in de XPENG-app. Houd er rekening mee dat we u nog steeds belangrijke veiligheidsberichten/-oproepen of productserviceproblemen kunnen sturen, zelfs als u zich afmeldt voor het ontvangen van marketingberichten. 

        b) Rechten van de betrokkene: U hebt het recht om toegang te vragen tot en informatie te ontvangen over uw bepaalde gegevens die we bewaren, om onnauwkeurigheden in die gegevens bij te werken en te corrigeren, om de gegevens te beperken of te verwijderen, om bezwaar te maken tegen of uw toestemming in te trekken om de informatie op een bepaalde manier te gebruiken. Mogelijk hebt u ook het recht op gegevensoverdraagbaarheid met betrekking tot de gegevens die u vrijwillig aan ons verstrekt. Als u de bovengenoemde rechten wilt uitoefenen, kunt u contact met ons opnemen volgens de instructies in de sectie "Contact met ons opnemen" hieronder. 

        c) U kunt ook een klacht indienen bij uw lokale gegevensbeschermingsautoriteit in de EER. We stellen het echter op prijs als u eerst contact met ons opneemt om uw probleem op te lossen - u vindt onze contactgegevens hieronder.


        9. PRIVACY VAN KINDEREN

        We verzamelen of gebruiken niet bewust persoonsgegevens van kinderen (we definiëren 'kinderen' als minderjarigen jonger dan 16) zonder voorafgaande, verifieerbare toestemming die wordt gegeven of geautoriseerd door de houder van de ouderlijke verantwoordelijkheid over het kind. We staan niet bewust toe dat kinderen onze voertuigen bestellen, met ons communiceren of onze online diensten gebruiken.


        Als u merkt dat een kind ons persoonsgegevens heeft verstrekt, neem dan contact met ons op zoals aangegeven in het gedeelte "Contact met ons opnemen" hieronder. We zullen alle redelijke maatregelen nemen om de gegevens zo snel mogelijk te verwijderen en om dergelijke gegevens voor geen enkel doel te gebruiken, behalve waar nodig om de veiligheid van het kind of anderen te beschermen zoals vereist door de wet.


        10. CONTACT MET ONS OPNEMEN?

        U kunt uw rechten als betrokkene tegenover ons uitoefenen door dit formulier in te vullen. Hierdoor kunnen we uw verzoek correct behandelen.

        Neem contact met ons op als u vragen of opmerkingen hebt.

        Neem via e-mail contact op met onze juridische dienst voor de EU: data-privacy@xiaopeng.com

        Of neem contact op met XPENG European Holding B.V. op Hoogoorddreef 11, 1101BA, Amsterdam, Nederland.


        11. HOE WERKEN WE DIT BELEID BIJ?

        We kunnen dit privacybeleid bijwerken in overeenstemming met wijzigingen in onze bedrijfsfuncties en maatregelen met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens. Als we wijzigingen aanbrengen in dit privacybeleid, zullen we het bijwerken via onze website of app. Wanneer wijzigingen in dit privacybeleid een fundamentele impact hebben op de aard van de verwerking of anderszins een substantiële impact op u hebben, zullen we u voldoende van tevoren op de hoogte stellen om ervoor te zorgen dat u de mogelijkheid hebt om eventuele rechten van betrokkenen uit te oefenen.  

        XPENG Models
        G9
        P7
        Ontdek
        Over XPENG
        ESG-Rapport
        Nieuws
        XPENG Service
        Financiën & leasing
        Handleiding
        Contact XPENG
        Vind ons
        FAQ
        Contact
        Zakelijk
        Feedback van klanten
        Gerelateerde Website
        Voor investeerders
        Doe mee
        Privacybeleid
        |
        Cookiebeleid
        COPYRIGHT@XPENG INC.